Category
Date
18 Ιουλ 2018

22η ΔΙΕΘΝΗΣ ΒΡΑΒΕΥΣΗ LORÉAL-UNESCOΓΙΑ ΤΙΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΣΤΗΝ ΕΠΙΣΤΗΜΗ
5 εξαιρετικές γυναίκες επιστήμονες του κλάδου Βιοεπιστημών
τιμώνται για το έργο τους

Με αφορμή τη Διεθνή Ημέρα Γυναικών και Κοριτσιών στην Επιστήμη, το Ίδρυμα L’Oréal και η UNESCO ανακοίνωσαν τις νικήτριες της 22ης Διεθνούς Βράβευσης L’Oréal - UNESCO Για τις Γυναίκες στην Επιστήμη, που τιμά πέντε εξαιρετικές γυναίκες επιστήμονες από όλο τον κόσμο. Αυτές οι εξέχουσες γυναίκες επιστήμονες βραβεύονται για την αριστεία της έρευνάς τους στον κλάδο των Βιοεπιστημών.

Κάθε μία από τις βραβευμένες θα λάβει χρηματικό έπαθλο αξίας €100.000 και τα επιτεύγματά τους θα αναγνωριστούν μαζί με 15 ταλαντούχες νεαρές ερευνήτριες από όλο τον κόσμο, στην επίσημη Τελετή Βράβευσης η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 12 Μαρτίου 2020, στα γραφεία της UNESCO στο Παρίσι.

ΓΙΑ ΤΙΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΣΤΗΝ ΕΠΙΣΤΗΜΗ: ΜΙΑ ΔΕΣΜΕΥΣΗ ΑΠΟ ΤΟ 1998

Με πίστη στην πεποίθηση ότι ο κόσμος χρειάζεται την επιστήμη και η επιστήμη χρειάζεται γυναίκες, το Ίδρυμα L’Oréal σε συνεργασία με την UNESCO, στηρίζουν ενεργά γυναίκες επιστήμονες, με στόχο να τους δοθεί μεγαλύτερη αναγνώριση, να αναδειχτεί το ταλέντο τους και να εμπνεύσουν περισσότερες γυναίκες να ασχοληθούν με την επιστήμη.

Από την έναρξη του προγράμματος Για τις Γυναίκες στην Επιστήμη το 1998, έχουμε τιμήσει και υποστηρίξει 112 διακεκριμένες επιστήμονες και πάνω από 3.300 ταλαντούχες νεαρές διδακτορικές και μεταδικακτορικές ερευνήτριες, σε πάνω από 118 χώρες.

Παγκοσμίως, μόνο το 29% των ερευνητών είναι γυναίκες.[1] Σε συγκεκριμένους κλάδους, το ποσοστό είναι υψηλότερο, παρόλα αυτά η γυάλινη οροφή παραμένει πραγματικότητα στον τομέα της επιστημονικής έρευνας. Ως εκ τούτου, οι άντρες καταλαμβάνουν το 89% των ανώτατων ακαδημαϊκών θέσεων στην Ευρώπη,[2] και μόνο 3% των Βραβείων Νόμπελ Επιστήμης έχουν απονεμηθεί σε γυναίκες.

ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΕΣ ΑΝΑΚΑΛΥΨΕΙΣ ΣΤΙΣ ΒΙΟΕΠΙΣΤΗΜΕΣ

Μένοντας σταθεροί στη δέσμευσή τους, το Ίδρυμα L’Oréal και η UNESCO γιορτάζουν την επιστημονική αριστεία 5 εξαιρετικών γυναικών επιστημών από όλο τον κόσμο, κάθε χρόνο. Φέτος, η Διεθνής Βράβευση LOréal-UNESCO Για τις Γυναίκες στην Επιστήμη, θα αναγνωρίσει γυναίκες επιστήμονες του κλάδου των Βιοεπιστημών: βιοτεχνολογία, οικολογία, επιγενετική, επιδημιολογία και έρευνα λοιμωδών νοσημάτων.

ΤΑ ΔΙΕΘΝΗ ΒΡΑΒΕΙΑ LORÉAL-UNESCOΓΙΑ ΤΙΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΣΤΗΝ ΕΠΙΣΤΗΜΗ

ΟΙ ΠΕΝΤΕ ΝΕΕΣ ΒΡΑΒΕΥΜΕΝΕΣ ΓΙΑ ΤΟ 2020

ΑΦΡΙΚΗ ΚΑΙ ΑΡΑΒΙΚΑ ΚΡΑΤΗ

Καθηγήτρια AblaMEHIOSIBAI – Ιατρική και Επιστήμες Υγείας  

Καθηγήτρια Επιδημιολογίας, στο τμήμα Επιστημών Υγείας του Αμερικανικού Πανεπιστημίου της Βηρυτού στο Λίβανο.

Η καθηγήτρια MEJIO SIBAI βραβεύτηκε για την πρωτοπόρο έρευνά της και το έργο της να βελτιώσει την υγιή γήρανση σε χώρες χαμηλού - μεσαίου εισοδήματος και τον αντίκτυπό τους στις κοινωνικές πολιτικές και τα προγράμματα υγείας τους.


ΑΣΙΑ - ΕΙΡΗΝΙΚΟΣ


Δόκτωρ FirdausiQADRI– Επιστήμες Βιολογίας

Διευθύντρια Ερευνών, Επικεφαλής του Τμήματος Ανοσολογίας της Βλεννογόνου και Εμβολιασμών, του Διεθνούς Κέντρου για Διαρροϊκές Ασθένειες και Έρευνα, στη Ντάκα, Μπαγκλαντές

Η Δόκτωρ QADRI βραβεύτηκε για την αριστεία του έργου της στην κατανόηση και πρόληψη μολυσματικών ασθενειών που πλήττουν τα παιδιά σε αναπτυσσόμενες χώρες και στην προώθηση έγκαιρης διάγνωσης και εμβολιασμού με αντίκτυπο σε παγκόσμιο αντίκτυπο για την υγεία.


ΕΥΡΩΠΗ

Καθηγήτρια EdithHEARDFRS(1) – Επιστήμες Βιολογίας

Γενική Διευθύντρια του Ευρωπαϊκού Εργαστηρίου Μοριακής Βιολογίας, Πρόεδρος Επιγενετικής και Κυτταρικής Μνήμης του Collège de France, στο Παρίσι, Γαλλία, και πρώην Διευθύντρια του Τμήματος Γενετικής και Αναπτυξιακής Βιολογίας του Ινστιτούτου Curie.(1) Υπότροφος του Πανεπιστημίου Royal Society.

Η καθηγήτρια HEARDS βραβεύτηκε για τις θεμελιώδεις ανακαλύψεις της στους μηχανισμούς που διέπουν τις επιγενετικές διεργασίες οι οποίες επιτρέπουν στα θηλαστικά να ρυθμίζουν την γονιδιακή έκφραση, η οποία είναι ζωτικής σημασίας.


ΛΑΤΙΝΙΚΗ ΑΜΕΡΙΚΗ

Καθηγήτρια EsperanzaMARTÍNEZ-ROMERO– Επιστήμες Οικολογίας και Περιβάλλοντος  

Καθηγήτρια Περιβαλλοντικής Επιστήμης στο Κέντρο Γονιδιωματικής Επιστήμης του Εθνικού Πανεπιστημίου του Μεξικό, Πόλη του Μεξικό, Μεξικό.

Η Καθηγήτρια MARTÍNEZ-ROMERO βραβεύτηκε για το πρωτοπόρο έργο της στη χρήση βακτηρίων, φιλικών προς το περιβάλλον για την υποστήριξη της ανάπτυξης φυτών, με στόχο την αύξηση της γεωργικής παραγωγικότητας, μειώνοντας τη χρήση χημικών λιπασμάτων.


ΒΟΡΕΙΑ ΑΜΕΡΙΚΗ

Καθηγήτρια KristiANSETHΕπιστήμες Βιολογίας

Διακεκριμένη Καθηγήτρια, Επίτιμη Καθηγήτρια και Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Χειρουργικής του Πανεπιστημίου του Κολοράντο, στο Μπουλντέρ, Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής

Η Καθηγήτρια ANSETH βραβεύτηκε για την εξαιρετική συμβολή της στην σύγκλιση της μηχανικής με τη βιολογία για την ανάπτυξη καινοτόμων βιοϋλικών τα οποία βοηθούν στην αναγέννηση ιστών και στην αποτελεσματικότερη χορήγηση φαρμάκων.


ΔΙΕΘΝΗΣ ΒΡΑΒΕΥΣΗ LORÉAL-UNESCOΓΙΑ ΤΙΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΣΤΗΝ ΕΠΙΣΤΗΜΗ

ΤΑ ΔΕΚΑΠΕΝΤΕ ΔΙΕΘΝΗ ΑΝΕΡΧΟΜΕΝΑ ΤΑΛΕΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟ 2020

Περίπου 260 ταλαντούχες νεαρές διδακτορικές και μεταδιδακτορικές ερευνήτριες υποστηρίζονται κάθε χρόνο από τα τοπικά και περιφερειακά προγράμματα Για τις Γυναίκες στην Επιστήμη. Ανάμεσα τους, οι 15 πιο υποσχόμενες ερευνήτριες έχουν επιλεχθεί για να τιμηθούν στις 10 Μαρτίου, στην επίσημη Τελετή Βράβευσης, στη Γαλλική Ακαδημία Επιστημών.

ΑΦΡΙΚΗ ΚΑΙ ΑΡΑΒΙΚΑ ΚΡΑΤΗ

Δρ. Laura-JoyBOULOS– Νευροεπιστήμες

ΒΡΑΒΕΙΟ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΑΝΕΡΧΟΜΕΝΟΥ ΤΑΛΕΝΤΟΥ – ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ, Πανεπιστήμιο Saint-Joseph

Δρ. NowsheenGOONOO – Βιοϊατρική

ΒΡΑΒΕΙΟ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΑΝΕΡΧΟΜΕΝΟΥ ΤΑΛΕΝΤΟΥ – ΥΠΟΣΑΧΑΡΙΑ ΑΦΡΙΚΗ, Πανεπιστήμιο Μαυρίκιου

Δρ. NoufMAHMOUD – Επιστήμες Υγείας

ΒΡΑΒΕΙΟ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΑΝΕΡΧΟΜΕΝΟΥ ΤΑΛΕΝΤΟΥ – ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ, Πανεπιστημίου Al-Zaytoonah της Ιορδανίας

GeorginaNYAWO – Μοριακή Βιολογία, Ιατρική Μικροβιολογία

ΒΡΑΒΕΙΟ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΑΝΕΡΧΟΜΕΝΟΥ ΤΑΛΕΝΤΟΥ – ΥΠΟΣΑΧΑΡΙΑ ΑΦΡΙΚΗ, Πανεπιστήμιο Stellenbosch

ΑΣΙΑ - ΕΙΡΗΝΙΚΟΣ

Δρ.  RuiBAI – Επιστήμες Βιολογία

ΒΡΑΒΕΙΟ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΑΝΕΡΧΟΜΕΝΟΥ ΤΑΛΕΝΤΟΥ – ΚΙΝΑ, Πανεπιστήμιο Westlake

Δρ.  HuanqianLOHΦυσική

ΒΡΑΒΕΙΟ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΑΝΕΡΧΟΜΕΝΟΥ ΤΑΛΕΝΤΟΥ – ΣΙΓΚΑΠΟΥΡΗ, Εθνικό Πανεπιστήμιο Σιγκαπούρης

Δρ. MikyungSHIN – Βιοϋλικά

ΒΡΑΒΕΙΟ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΑΝΕΡΧΟΜΕΝΟΥ ΤΑΛΕΝΤΟΥ – ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΗΣ ΚΟΡΕΑΣ, Πανεπιστήμιο Sungkyunkwan

ΛΑΤΙΝΙΚΗ ΑΜΕΡΙΚΗ

Δρ. PaulaGIRALDO-GALLOΦυσική

ΒΡΑΒΕΙΟ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΑΝΕΡΧΟΜΕΝΟΥ ΤΑΛΕΝΤΟΥ – ΚΟΛΟΜΒΙΑ, Πανεπιστήμιο των Άνδεων

Δρ. PatríciaMEDEIROS – Επιστήμες Βιολογίας

ΒΡΑΒΕΙΟ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΑΝΕΡΧΟΜΕΝΟΥ ΤΑΛΕΝΤΟΥ – ΒΡΑΖΙΛΙΑ, Ομοσπονδιακό Πανεπιστήμιο Alagoas

ΒΟΡΕΙΑ ΑΜΕΡΙΚΗ

Δρ. ElizabethTREMBATH-REICHERT – Γεωλογία /Περιβαλλοντική Επιστήμη

ΒΡΑΒΕΙΟ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΑΝΕΡΧΟΜΕΝΟΥ ΤΑΛΕΝΤΟΥ – ΗΝΩΜΕΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΙΕΣ ΤΗΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ,  Πανεπιστήμιο της Πολιτείας της Αριζόνα

ΕΥΡΩΠΗ

Δρ. VidaENGMANN – Μηχανική Υλικών

ΒΡΑΒΕΙΟ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΑΝΕΡΧΟΜΕΝΟΥ ΤΑΛΕΝΤΟΥ – ΔΑΝΙΑ, Πανεπιστήμιο Νότιας Δανίας

Δρ. Serap ERKEK – Molecular biology / Επιγενετική

ΒΡΑΒΕΙΟ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΑΝΕΡΧΟΜΕΝΟΥ ΤΑΛΕΝΤΟΥ – ΤΟΥΡΚΙΑ, Εργαστήριο Επιγενετικής Καρκίνου, Κέντρο Βιοϊατρικής και Γονιδιομάτων  

Δρ.  JenniferGARDEN – Χημεία

ΒΡΑΒΕΙΟ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΑΝΕΡΧΟΜΕΝΟΥ ΤΑΛΕΝΤΟΥ – ΗΝΩΜΕΝΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ, Πανεπιστήμιο του Εδιμβούργου

Δρ. Cristina ROMERA CASTILLO – ΘαλάσσιαΒιοεπιστήμη

ΒΡΑΒΕΙΟ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΑΝΕΡΧΟΜΕΝΟΥ ΤΑΛΕΝΤΟΥ – ΙΣΠΑΝΙΑ, Ινστιτούτο Θαλάσσιων Επιστημών

Δρ.  OlenaVANEEVA – Μαθηματικά

ΒΡΑΒΕΙΟ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΑΝΕΡΧΟΜΕΝΟΥ ΤΑΛΕΝΤΟΥ – ΟΥΚΡΑΝΙΑ, Ινστιτούτο Μαθηματικών NAS της Ουκρανίας

Σχετικά με τη LOréal

Για περισσότερα από 100 χρόνια, η L'Oréal είναι αφοσιωμένη στην ομορφιά. Με το μοναδικό διεθνές χαρτοφυλάκιό της, που αποτελείται από 34 διαφορετικές και αλληλοσυμπληρούμενες μάρκες, ο ‘Όμιλος σημείωσε κατά το 2019 πωλήσεις ύψους 29,87 δισ. ευρώ, ενώ απασχολεί 82.600 άτομα παγκοσμίως. Αποτελώντας την κορυφαία εταιρεία ομορφιάς παγκοσμίως, η L'Oréal είναι παρούσα σε όλα τα δίκτυα διανομής: κανάλια ευρείας διανομής, πολυκαταστήματα, φαρμακεία, κομμωτήρια, καταστήματα αφορολόγητων ειδών, επώνυμα καταστήματα λιανικής και ηλεκτρονικό εμπόριο.

Η έρευνα και η καινοτομία, καθώς και μία εξειδικευμένη ερευνητική ομάδα 3.885 ατόμων, αποτελούν τον πυρήνα της στρατηγικής της L'Oréal, που στοχεύει να ανταποκριθεί στις προσδοκίες ομορφιάς σε όλο τον πλανήτη. Η δέσμευση της L'Oréal για βιώσιμη ανάπτυξη για το 2020 με την ονομασία "Sharing Beauty With All", θέτει φιλόδοξους στόχους βιωσιμότητας σε όλη την αλυσίδα αξίας του Ομίλου. www.loreal.com